Fietsen op de heide
Ver van iedereen
Fietsen met zijn beiden
Jij en ik alleen.

Zo klonk het vrolijk door de radio midden jaren veertig. Was een fiets toen nog een gegeerd vervoersmiddel, nu hijsen heel wat fietsers zich minstens eenmaal per week in een strak pakje om kilometer na kilometer weg te trappen ten voordele van hun gezondheid. Vooral op zondagvoormiddag krioelt het op het fietsknooppuntennetwerk van de sportieve trappers.

Wielertoeristen

Wielertoeristen, noemen ze zich, de vele fietsende recreatieve sportievelingen die in clubverband de kilometers vreten op hun tweewieler. Weer of geen weer, er moet en zal een rit gereden worden, want deze pedaalridders malen niet om regen, wind, of zelfs tropische hitte zoals nu. Gewoon voor dag en dauw vertrekken, voldoende water mee, en er kunnen nieuwe heroïsche verhalen gemaakt worden voor op de jaarlijkse barbecue.

Dromen

Want in hun dromen beleven deze fiets addicts hun ultieme droom: een Tour de France rijden, of op zijn minst toch één van de vele wielerklassiekers. Op kop rijden, in het wiel hangen, demarreren,… even zijn ze hun grote held.
Ondertussen zwoegen en zweten de echte wielergoden bij onze zuiderburen. Na vandaag zijn de renners in de Tour de France nog een bergrit en een tijdrit verwijderd van de laatste dag waarop ze onder gejuich Parijs binnenrijden. Aanstaande zondag zal er vast en zeker geen al te lange rit op het programma van de wielerclubs staan zodat de leden tijdig voor de TV kunnen schuiven om geen moment van het spektakel te missen.

Elektrisch

Ondertussen fietsen jij en ik gewoon ontspannen naar de heide. Geen topprestaties voor ons, maar gewoon genieten van elkaar en de natuur die langzaam voorbij rolt. Dankzij de e-bikes kunnen onze ritten ook al wat langer worden zonder dat we de volgende dag moeten vrezen voor stramme kuiten.

“Het mooiste fietsen
is het met iemand
die steeds even rusten wil.”
– Ben de Cocq –

Sinds enkele jaren ligt de elektrische fiets bijzonder goed in de markt. Je moet nog even goed trappen, maar de gevraagde inspanning verkleint aanzienlijk waardoor een tegenwindje of een extra heuveltje onderweg geen hindernis meer vormen.

En weet je, vul nog snel even je picknickmand met enkele van onze talrijke lekkernijen en het wordt een zondag om nooit te vergeten.