Vanavond is het zover. Tim en Deborah, Kevin en Megan, Mezdi en Daniëlle, Jeremy en Vanessa, vier jonge koppels die zich blootstelden aan verleiding in Temptation Island, komen terug oog in oog met elkaar te staan. Niet ieder van hen kon de vleselijke bekoringen doorstaan en heeft nu het één en ander uit te leggen aan zijn of haar partner.

Verleiding gaat achter veel verder dan louter het lichamelijke aspect. Van de rechte weg afleiden of iemand overhalen tot iets wat hij of zij eigenlijk niet wil of mag zijn twee definities voor verleiden.

Controle

We geven allemaal wel eens aan verleidingen toe maar toch lijkt het alsof sommige mensen meer controle hebben over zichzelf. Vaak proberen verleidingen je dingen te laten doen op de korte termijn zonder dat je nadenkt over wat er later misschien kan gebeuren. In een verleidelijke situatie maak je een keuze tussen je lange termijn visie en de onmiddellijke bevrediging.

Om weerstand te kunnen bieden aan de bekoring, is het eigenlijk heel simpel: blijf uit de buurt van de verlokking. Omdat dat niet altijd kan, kan je je geest er tegen trainen door je tot in detail voor te stellen hoe je wegloopt van je verleiding, en wat het resultaat zou zijn als je toch toegeeft. Oefenen taartjes bijvoorbeeld een ongelooflijke aantrekkingskracht op je uit, stel je dan voor hoe je er even aan ruikt, en het dan netjes laat staan. Daarna bedenk je welke impact de inname van de suikers en calorieën op je lichaam hebben. Gegarandeerd weg zin!

Jager of prooi

Verleiden kan echter ook een prachtig sensueel spel zijn tussen mannen en vrouwen, bij voorkeur single zodat er geen harten hoeven gebroken te worden. In dit kamp beschouwen mannen zichzelf als de jager, hun prooi is het wezen waarop ze hun oog lieten vallen. Maar is dat wel zo?

Temptation is a woman’s weapon and man’s excuse.

– Henry Louis Mencken – 

Verleiden is een kunst. De ingrediënten voor het goede recept zijn eerst en vooral het uiterlijk. Tuurlijk zit echte schoonheid vanbinnen, maar het oog wil ook wat. Als de tegenspeler ziet dat er moeite gedaan werd, dan scoor je meteen een punt.

Heb je zijn aandacht gevangen, dan is er verder niet veel meer aan. Nee, echt niet. Gewoon jezelf zijn en vol vertrouwen, met een glimlach, genieten van de match die er gespeeld wordt. Laat die jager zijn prooi besluipen, om halfweg het concours even naar het toilet te gaan en te weten dat hij je nakijkt. Wie is jager? Wie is prooi?