Ik ga op reis en ik neem mee…
Bij deze temperaturen zeker en vast een flesje water, misschien ook een snackje. En voor wie een lange autorit wacht kunnen een lekker ontbijt en/of een lunch soelaas brengen om het monotone van de lange uren te doorbreken. Uiteraard kan je ook stops inplannen bij de vele wegrestaurants, maar helaas valt het daar te verkrijgen voedsel vaak behoorlijk zwaar op gevoelige reismaagjes. Letterlijk.
Het kan ook anders. Lekker en gezond eten neem je toch gewoon mee van thuis?

Met een beetje planning en wat voorbereidingen op de dag voor vertrek kom je al een heel eind. Om te beginnen zorg je voor een koelbox die je kan aansluiten op de sigarettenaansteker zodat het hele zooitje fris blijft. Daarna leg je een rol keukenpapier, een pak vochtige doekjes en een vuilniszakje in de auto om het netjes te houden tijdens de rit. Nu natuurlijk nog het eten zelf.

Kokkerellen

Voor de keukenprinsen en prinsessen onder ons begint de pret enkele dagen op voorhand. Van een zelfgebakken bananenbrood, mueslirepen en notenmix, over hardgekookte eitjes tot een frittata voor het ontbijt. Wraps in alufolie gewikkeld, quiches in punten gesneden en hartige muffins uit het vuistje vormen een keuze aan gezonde en lekkere lunch. Kleine hongertjes tussendoor worden in de kiem gesmoord met havermoutkoekjes en appelchips. Zowat alles wat makkelijk en koud gegeten kan worden, komt in aanmerking voor deze chefs.

Lekker makkelijk

Omdat we niet allemaal verlekkerd zijn op uren keuken- en kookplezier, hoeft gezond en lekker eten voor onderweg daarom niet minder mogelijk te zijn. In de betere supermarkt, zoals bijvoorbeeld je Delitraiteur, vind je een keuze aan klaargemaakte wraps, frisse slaatjes, lekkere quiches en allerhande belegde broodjes. Voor tussendoor pik je uit het assortiment gezonde repen en koekjes, diverse noten-en zaden, gedroogde vruchten of zelfs handige verse groenten in miniformaat.

“A picnic is more than eating a meal,
it is a pleasurable state of mind.”

― DeeDee Stovel ―

Op weg

Het enige wat je zelf nog even moet doen, is alles netjes in de koelbox plaatsen, in goed afsluitbare doosjes zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Plaats de koelelementen bovenop want koude lucht is zwaarder dan warme en zakt naar beneden. Deze koelelementen kunnen overigens enkele diepgevroren flessen water zijn die er meteen voor zorgen dat je de hele rit beschikt over een frisse dronk.
Kies voor vertrek nog een leuke stopplek voor de picknick en zelfs de reis zal al een beetje als vakantie voelen. Succes en veel plezier!