“Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is, laat ons een boom en het zicht op de zee, vergeet voor één keer hoeveel geld een miljoen is, de wereld die moet nog een eeuwigheid mee.” Zo bezong Louis Neefs lang voordat het woord duurzaamheid in opmars kwam zijn zorgen om onze moeder aarde.

Wij bij Delitraiteur nemen deze woorden ter harte en denken zoveel mogelijk na over welke producten we in onze rekken leggen. Eerlijke productie, goede voeding en kwaliteit zijn begrippen die we hoog in ons vaandel dragen.

Graantjes

In ons aanbod kan je dat bijvoorbeeld terugvinden in het merk en assortiment ‘Graines de Curieux’, eerlijke waren van het biologische bedrijf ‘Land, Farm and Men’. De twee vrienden achter het bedrijf, Isabelle Coupienne en Eddy Montignies, telen lokaal biologische zaden als linzen, eenkoorn en quinoa en beheren daarbij het volledige proces, van op de akker tot aan de verkoop. Helemaal onze filosofie dus.

Zowel zakjes  zaden van 500 gram als zelfgemaakte koekjes op basis van de oude tarwerassen liggen in onze winkelrekken.

Noot

Recent voegden we nog een nieuw duurzaam product toe aan ons aanbod, namelijk het kokoswater van Obrigado, een merk van Grupo Aurantiaca. Dit Braziliaanse kokosnoten bedrijf integreerde bedrijf en fabriek in het landelijk ecosysteem door 70% van het land tot een natuurreservaat om te vormen dat het evenwicht in stand houdt van de andere 30% waarop de kokosnoten geteeld worden.

Daarnaast probeert het Braziliaanse bedrijf de complete kokosnoot te verwerken. Het sap uit de jonge groene noten wordt Obrigado kokoswater, het witte vruchtvlees kan gebruikt worden voor kokosmelk en kokosolie en een zusterbedrijf maakt biologisch afbreekbare anti-erosiematten van de gedroogde bast van de kokosnoot. Kan het nog duurzamer?

Superfoods

Zowel quinoa als kokoswater behoren tot de zogenaamde superfoods.

Omwille van zijn uitzonderlijke voedingswaarde wordt quinoa wel eens de moeder van alle granen genoemd ook al is  het eigenlijk helemaal geen graangewas. Quinoa is een gekweekte variant van wilde planten, nauw verwant met bijvoorbeeld spinazie en suikerbiet. De voordelen van dit piepkleine zaadje op het vlak van onze gezondheid worden soms vergeleken met moedermelk. Net als moedermelk bevat het immers alle bestanddelen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen die pasgeboren baby’s nodig hebben om gezond op te groeien en naar behoren te kunnen functioneren.

 

To be original, is to return to the origin: nature.

– Antoni Gaudi –

Kokoswater is puur natuur, een doorzichtige vloeistof met een notensmaak, die volgens diëtisten en voedingscoaches zelfs gezonder is dan klassiek flessenwater. Dit komt door het het unieke filtersysteem waarover kokosnoten beschikken. Ze nemen het regenwater op en zuiveren het waardoor uitsluitend zuiver natuurlijk water over blijft. Tijdens hun groeiproces voegen kokosnoten bovendien extra mineralen en vitaminen toe aan het water.

Vanaf nu kan je bij ons steeds het ideale tussendoortje vinden voor jezelf of je kids: een verfrissend flesje kokoswater met een heerlijk quinoakoekje.