AAfgelopen weekend huwde de Britse prins Harry met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Gisteren ging de nieuwste Star Wars film, Solo, A Star Wars Story, in première in onze filmzalen.

Een prinselijk huwelijk en Star Wars hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken. Behalve natuurlijk dat door beide evenementen een kleine rode draad van broederschap loopt, die van de prinsen William en Harry. En vandaag vieren we Brother’s Day.

Stormtrooper

De broertjes tekenden in december present bij de Europese première van de vorige Star Wars film, The last Jedi, in de Britse Royal Albert Hall. Als hevige Star Wars fans slaagden ze er namelijk het jaar voordien in om een rolletje in deze episode te bemachtigen toen ze tijdens de opnames de set bezochten. Helaas voor het publiek, sneuvelde de scène op de montagetafel. Met hun respectievelijke lengtes van 1,91 m en 1,86 m torenden William en Harry te zeer boven de Troopers uit die eigenlijk exact 1,80 m moeten meten. Exit lift scène met DJ, maar ongetwijfeld wel een leuke anekdote voor de royals om te verhalen aan hun kinderen en kleinkinderen.

Huwelijk

De innige band tussen de beide broers kwam duidelijk naar voor tijdens hun huwelijksceremonies waarin ze elkaars getuige waren. Ongetwijfeld smeedde het veel te vroege afscheid van hun moeder een onbreekbare band tussen de toenmalige tieners. De zaadjes van hun wederzijdse liefde waren er echter al van in het begin, toen ze samen opgroeiden in de spotlights. Naderhand vonden ze elkaar ook in hun wederzijdse interesses voor een militaire carrière, liefdadigheidswerk en diverse sporten. De verschillen tussen de goedlachse Harry en de verantwoordelijke William complementeren het plaatje in duidelijk harmonie.

Sometimes being a brother is
even better than being a superhero.

— Marc Brown —

Broers, de band tussen hen is duidelijk iets bijzonders. Ze groeien samen op, spelen spelletjes, beconcurreren elkaar, vechten om niets en maken het weer goed. Alleen jongens onder elkaar begrijpen deze band. Zelfs al zitten ouders van zonen soms wel eens met de handen in het haar van het jonge geweld, uiteindelijk is er niets mooiers dan de liefde tussen broers, of het moet die tussen zussen zijn, of broer en zus…

Ben je een broer, of een zus van een broer, vergeet hem vandaag niet even te laten weten dat je hem graag ziet.

Fijne broederdag aan alle broers!