N

u de maartse buien achter de rug zijn en de 1 aprilgrappen weer uitdoofden om plaats te ruimen voor de aprilse grillen, wordt het de hoogste tijd om met de lenteschoonmaak te starten. Neen, niet eentje voor je huis maar wel eentje voor je lijf.

Zon

Vanaf vandaag sluipt de zon langzaam via de kust ons land binnen om de komende dagen rijkelijk haar stralen vol vitamine D over onze wintervelletjes te laten glijden. Een goede portie zon doet wonderen voor het humeur en laat vaak niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk de wolken verdwijnen. Gooi dus die overdadige laagjes kleding maar uit om er zoveel mogelijk van op te nemen. En vooral: trek naar buiten. Wie voldoende gezond is van lijf en leden, kan en mag sowieso aanstaande zaterdag, op wereldgezondheidsdag én de eerste dag van het jaar waarop de temperaturen boven de 20°C gaan, echt niet binnenskamers blijven.

Sportief

Ter voorbereiding hiervan komt er eerst morgen nog de internationale wandel-naar-je-werk-dag. Onze noorderburen echter, riepen de eerste donderdag van april tot wandeldag uit en stappen alvast morgen naar hun job. Waarom ook niet? Kunnen de sportievelingen onder hen twee keer op rij te voet naar het werk.

In een ideale wereld leggen de komende twee dagen mensen massaal hun autosleutels in de schuif, maken zichzelf een ontbijtje voor onderweg, trekken makkelijke schoenen aan en stoppen dat andere paar voor het werk in een rugzakje, en hopla, op weg. Niks indrukken van het snooze knopje dit keer, maar wel een eind vroeger uit de veren om onderweg, tijdens een heerlijke wandeling, alle muizenissen uit de hoofden te laten verdwijnen.


“Wandelen is even alles laten lopen.”

– Jaap de Ruiter –

In de realiteit is de afstand woon-werkverkeer helaas niet altijd te voet overbrugbaar. Ook niet die tot het station, de bushalte of de carpoolparking. Maar niet getreurd. Wil je toch je steentje bijdragen tot het welzijn van onze maatschappij, wandel straks dan gewoon even naar je favoriete Delitraiteur voor je boodschappen. Wij blinken alvast het fruit en de groenten mooi op om jullie te verleiden tot het innemen van een extra portie vitamientjes. Samen met de opgedane D-tjes van de zon kunnen deze een feestje bouwen in je lichaam.