Afgelopen zondag trokken heel wat mensen hun rubberlaarzen aan en trokken erop uit, den boer op. Het was immers Dag van de Landbouw. Onze landelijk boeren profiteren er op de derde zondag van september van om zichzelf in de kijker te plaatsen en gunnen hun klanten tegelijk een kijkje achter de schermen.

In 1982 organiseerde de Boerenbond en de Landelijke Gilden deze dag voor het eerst. Of liever: toen nog een Week van de Landbouw. Bedoeling was en is zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de hedendaagse land- en tuinbouw. Met een mix van informatie en amusement genieten jong en oud van de natuur.

Genieten van de natuur kan ook zonder dat daar een speciale dag voor georganiseerd wordt. Door gewoon erop uit te trekken in velden en weides. Maar ook thuis, door eerlijke en pure producten op je bord te leggen. Betekent dit dat je toch eerst een wandeling langs velden en wegen moet ondernemen om onderweg de bermen te stropen van allerlei wilde planten en kruiden? Doe gerust, of ga langs bij een zaak die kwaliteit hoog in het vaandel draagt, zoals wij!

If you keep good food in your fridge, you will eat good food.

– Errick McAdams –

Intelligent Nutrition

Wij bij Delitraiteur geloven stellig dat je lekker en gezond kan eten zonder de natuur en jezelf geweld aan te doen. In onze afdeling slagerij, charcuterie en bereide gerechten vind je talloze producten met het groen-witte I.N. logo op. Intelligent Nutrition staat voor een reeks duidelijke, precieze en betrouwbare aanbevelingen voor iedereen die wil profiteren van een gezond en authentiek dieet. Deze producten beperken hun impact op het milieu. Ze zijn ongeraffineerd, seizoens- en streekgebonden, en komen van landbouw met respect voor onze omgeving.
Ontdek bijvoorbeeld het assortiment van “Land, Farm and Men”, een landelijk bedrijf dat het volledige proces van zijn producten beheert, vanop de akker tot in de rekken. Onder de naam ‘Graines des Curieux” vind je zakjes zaden en koekjes hiervan in onze rekken.

Welzijn van dier

Ook onze vleesleveranciers voldoen aan strikte normen en waarden. GHL (Jean Gotta Group), een van de belangrijkste vleesleveranciers van Delitraiteur, heeft oog voor zowel de gezondheid van de consumenten als het welzijn van de dieren. Alles wordt gecontroleerd: “van stal tot bord”.
Of denk aan de Bresse kipjes die wij kant en klaar aanbieden. Bresse kippen mogen rustig in vrijheid opgroeien op een kruidige weide. De voorschriften om Hare majesteit Bresse te noemen, zijn niet bepaald mals. Elke dame krijgt een persoonlijk ruimte van 10 vierkante meter toegewezen, met een totaal minimum van vijftig aren. Haar drank en voedsel moeten uit eigen streek komen. Bovendien dient de kweker een diploma te behalen op de land- en tuinbouwschool te Bresse. Ook hier kwaliteit “vanop de weide tot aan het spit”.

Bij ons is het dus eigenlijk elke dag een beetje Dag van de Landbouw. Ontdek het zelf!