Werchter, Peer, Gent, Boom, Tienen, Dranouter, Lokeren, Hasselt,… Een greep uit de Vlaamse steden die elke zomer enkele dagen met stip op de kaart van feestvierders staan. Tijdens de zomervakantie komt het festivalseizoen, dat eigenlijk al voorzichtig half juni start, in een stroomversnelling terecht. Wie van muziek, dansen en mensenmassa’s houdt, hoeft zich geen dag te vervelen!

Hoe leuk volop genieten op een festivalweide ook mag zijn, tussen het dansen en springen door komen er toch wat praktische beslommeringen kijken. Wat eet je namelijk tijdens zo’n feestmarathon? Tot voor enkele jaren kwam je op de weides niet verder dan frietjes en een hamburger. Tegenwoordig vind je er ook Haute Dogs, wraps, steaks, oosterse gerechten,… tot zelfs mosselen. Als het prijskaartje dat er aan al dit lekkers hangt geen gat in je budget slaat, dan zit je goed voor je lunch en diner. De bijhorende calorieën dien je wel voor lief te nemen.

Scheepvaarders

Maar om een dergelijk gerecht nu ook als ontbijt te nuttigen, dat zal zelfs de meest doorgewinterde festivalganger wel een beetje te ver gaan. Een brood en crackers of beschuiten bieden hier soelaas. De laatste twee worden niet slecht, ook niet op dag vier, en vormen samen met een pot confituur, wat honing of een pot choco een eenvoudige maaltijd. Geen werk aan en makkelijk en snel in je bagage gepropt. Als scheepvaarders maanden op beschuit konden overleven, dan lukt het de doorsnee muziekliefhebber vast ook!

There’s nothing like a music festival. People are ready to have a good time. I don’t think anyone comes to a festival going, ‘I’m gonna be a complete bummer today.

– Gary Clark, Jr. –

Mag het wat meer zijn?

Wie dat ietsje meer wilt, die zal voor het inpakken even langs de winkel moeten. Wat dacht je van muesli en enkele kleine brikjes melk om er over te gieten? Gezond, voedzaam, en klaar in een oogwenk. Varieer met het toevoegen van wat gemengde noten of wat gedroogde vruchten en je ontbijt oogt en smaakt elke ochtend anders. Om de voedingsdriehoek te vervolledigen, neem je enkele stukken hard fruit, zoals appels en peren, mee. Of wat wortelen als fruit je ding niet is. Geen pletgevaar en toch gezond, vers, sappig en smakelijk, ook als tussendoortje doorheen de dag.

Kant-en-klaar

De echte kampeerder, die sowieso een tent met klaptafeltje en gasbrander meeheeft, kan nog een stap verder gaan. Soep in brik, groenteconserven, pasta, rijst, en in de frigobox een yoghurtje, het kan allemaal. Je eigen fantasie bepaalt je maaltijd.
Geen zin in kokkerellen? Laat je frigobox overuren draaien door hem helemaal te vullen met kant-en-klare maaltijden. Spring onderweg naar je festival even bij ons binnen en maak je keuze uit al onze lekkere gerechten. Chinees, Indisch, Italiaans, warm of koud, salades of pasta’s, quiches,… wij hebben het allemaal kant-en-klaar staan. Jouw festival-ervaring zal nog nooit zo culinair geweest zijn!

 

Foto (c) Ostend Beach