Vanavond trappen Rusland en Saoedi-Arabië het wereldkampioenschap voetbal in gang. Een maand lang is het feest voor de liefhebbers. Match na match, van voorbeschouwing tot nabeschouwing, statistieken hier en daar, en er bovenop nog een stuk of wat interviews van grote en minder grote voetbalgoden zullen het tv-scherm de komende tijd opvorderen.

Voor de één een feest, voor de ander een ware nachtmerrie. Want wat doe je als voetbal niet aan jou besteed is?

Doris Day

In de jaren ’80 zong de populaire Nederlandse groep “Doe Maar” reeds dat er geen bal op de TV was, alleen een film van Doris Day. Aan ballen op het kleine scherm gaat er de komende tijd echt geen gebrek zijn, letterlijk dan. Figuurlijk gezien zal het, een uitzondering niet te na gesproken, helemaal kloppen. Of je nu wel of niet van Doris Day houdt, er zullen geen blockbusters, topseries, meeslepende reality shows of … vertoond worden de komende maand. Geen enkele zender haalt het in zijn hoofd een potentieel kijkcijferkanon te vergooien tegenover koning voetbal. Het gaat herhalingen van herhalingen regenen, en dit nog voor de traditionele zomerse komkommertijd start!

“Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.”

– Johan Cruijff –

Cinemaatje?

Wil je toch genieten van een goede film, dan breekt nu de uitgelezen tijd aan om rustig en relaxed te genieten van een cinemaatje. De meest uitgelezen momenten hiervoor zijn natuurlijk wanneer België speelt. Zet maandag je panamahoed op en met slechts een klein beetje geluk kan het misschien leiden tot een privé-voorstelling. Geen gesmak, geritsel en gefriemel om je heen, neen, alleen jij, het witte doek, en misschien nog een paar onverlaten die de volgende dag wel met de mond vol tanden zullen staan.

De beste stuurlui

Want ja, niets beroert de gemoederen zo zeer als een voetbalmatch. Het gespreksonderwerp gedurende de duur van een WK: voetbal. De niet-liefhebbers worden er zo uitgeplukt wegens gebrek aan weerwoord. Geen mens die het wat kan schelen welke film jou beroerde.
En als het om voetbal gaat, dan loopt ons land duidelijk over van het talent in het trainersvak. Waar meer dan drie mensen samenkomen, is er tenminste eentje die perfect weet hoe elke speler de bal diende te spelen, welke spelers er al dan niet op het veld hoorde te staan en vraagt zich luidop af of de scheidsrechter toevallig blind was.

Geen zin in voetbal, film, Netflix of wat dan ook, dan kan je ook nog rustig gaan winkelen tijdens de matchen. Wij zijn open, gegarandeerd!